Luftrenande kraft hos växter i kontorslokaler

Växternas roll i luftreningen

Växter har den unika förmågan att ta upp koldioxid och frigöra syre genom en process som kallas fotosyntes. Men deras luftrenande förmåga slutar inte där. Genom sina blad, stjälkar och rötter kan växter också ta bort skadliga gifter och flyktiga organiska föreningar (VOC) från luften. Flyktiga organiska föreningar finns ofta i kontorsutrymmen på grund av föroreningar inomhus från möbler, elektronik och rengöringsprodukter. Genom att absorbera dessa föroreningar skapar växterna en hälsosammare och trevligare arbetsmiljö.

Fördelar med växter i kontorsutrymmen

Förbättrad luftkvalitet

En av de viktigaste fördelarna med att integrera växter i kontorsutrymmen är förbättringen av luftkvaliteten. Genom att ta bort föroreningar och släppa ut syre skapar växter en fräschare och renare atmosfär, vilket minskar risken för andningsproblem och allergier.

Ökad produktivitet och välbefinnande

Många studier har visat ett positivt samband mellan närvaron av växter på arbetsplatsen och ökad produktivitet, kreativitet och allmänt välbefinnande. Växter har en lugnande effekt, minskar stressnivåerna och förbättrar humöret och koncentrationen. Genom att skapa en trevligare och mer inbjudande miljö bidrar kontorsväxter till en gladare och mer produktiv arbetsstyrka.

Brusreducering

Växter kan också bidra till att minska omgivningsbuller i kontorsmiljöer. Deras blad och stjälkar absorberar ljudvågor, vilket minimerar ekon och bakgrundsljud. Detta skapar en tystare och bekvämare arbetsmiljö, vilket främjar bättre koncentration och fokus.

Att välja rätt växter för ditt kontor

När du väljer växter till ditt kontor är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som ljusförhållanden, underhållskrav och estetik. Några populära val för kontorsväxter inkluderar:När

  • Svärmorstunga (Sansevieria): Den här växten är känd för sin motståndskraft och trivs i svagt ljus och tål att vattnas sällan.
  • Pothos (Epipremnum aureum): Pothos är en släpande växt med hjärtformade blad som är lättskött och kan trivas i en mängd olika ljusförhållanden.
  • ZZ-växt (Zamioculcas zamiifolia): Med sina glänsande, mörkgröna blad är ZZ-växten ett utmärkt val för miljöer med svagt ljus och kräver minimal vattning.

Att rådgöra med en professionell växtstylist eller inredningsdesigner kan hjälpa dig att välja rätt växter baserat på ditt kontors specifika behov och designpreferenser.

Styling: Lyft ditt kontor med växtinredarna greenstyling

För att förvandla ditt kontor till ett grönare och mer inbjudande utrymme, överväg att samarbeta med professionella växtstylister som Växtinredarna. Med sin expertis i att skapa visuellt fantastiska och funktionella anläggningsinstallationer kan de hjälpa dig att välja de perfekta växterna och designarrangemangen som kompletterar din arbetsplats.

Att investera i växter förbättrar inte bara estetiken på ditt kontor utan skapar också en hälsosammare och mer produktiv miljö för dina anställda. Upplev fördelarna med grön styling och bevittna den positiva effekten på din arbetsplats.

Omfamna växternas luftrenande kraft

Genom att införliva växter i kontorsutrymmen kan vi utnyttja de naturliga luftrenande förmågorna hos dessa gröna underverk. Växter bidrar inte bara till renare luft, utan de ökar också välbefinnandet, produktiviteten och den allmänna tillfredsställelsen på arbetsplatsen. Så varför vänta? Ta med växternas skönhet och fördelar in i din kontorsmiljö och upplev naturens förvandlande kraft.

 

växtinredarna greenstyling tips service kruka växtservice

Uthyrning & service

Arbetsmiljön – 

“Kunskapens rot är bitter, men frukterna söta” Är ett gammalt latinskt ordspråk som är lika relevant idag. Det krävs lång erfarenhet och kunskap för att hitta ett system för inomhusplantering. Ett system som fungerar bra- anpassbart till den befintliga miljön. 
Här är det viktigt att ta hänsyn till rumsligheten, ljusinsläpp och det kompletterande ljus som krävs. 
Dessutom att ta hänsyn till vilka jordtyper och microorganismer som är en förutsättning för att växterna skall utnyttjas maximalt en effektiv reningsprocess.

Växtinredarnas gröna filosofi

Service

Bra service med växternas hjälp kan skapa en fräsch och hälsosam miljö. Denna process bygger på kunskap och lång erfarenhet. Vår metod är frukten av modern teknik i kombination med en långvarig 
tradition inom växtodlingens historia. Sedan tusentals år tillbaka har man vetat att där växter trivs, trivs även människan. I själva service begreppet ingår också ett flexibelt tänkande.
Omtankes syndromet och givetvis den naturliga skötseln och omsorgen.

En perfekt och fungerande service är A och O. Vår handplockade personal och medarbetare är också utvalda just för att de besitter egenskapen “gröna fingrar”. 

Både andligt och bildligt talat.

Kvalitet

Hur definierar vi ordet kvalitet? Engelsmännen har ett suveränt uttryck “A long lasting beauty”, svårt att översätta men en definition kunde vara: 
Fördjupad skönhet med åren. Varje enskild växt har sin individuella egenskap och här krävs en omsorgsfull utplockning för att få en harmoni både mellan växter och integrationen i den övriga miljön.

Det man inte pratar om / tänker på

Teknik / Under mark

För att växterna ska få så bra förutsättningar som möjligt har vi på växtinredarna tagit fram våran egen jord som har bland annat rot förbättring. Just för att de ska få det så bra som möjligt i sin nya miljö och frodas. Vi tänker på är att ha ett balanserat system där hänsyn tas till växternas behov av ljuskällor och ljusstyrka. Valet av jord och mikroorganismer är en annan viktig aspekt för att erhålla en fullvärdig reningsprocess. Därav har växtinredarna tagit fram egen jord just för kunna hålla bästa kvalitet efter många års erfarenhet. 

 
Olika tjänster

10%

rabatt, speciellt för dig 🎁

Registrera dig för att få din exklusiva rabatt och håll dig uppdaterad om våra senaste produkter och erbjudanden!

Logga in som befintlig kund eller partner
Se startsidan
Vi har special anpassade priser och avtal
just för dig

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.